Okonomiyaki

120 gr Bloem
1/4 tlepel zout
1/4 tlepel suiker
1/4 tlepel baking powder
160 gr Yam
180 ml water met 1tlepel dashi
740 gram ijsbergsla
4 grote eieren
8 Elepels Tenkasu/Panko
4 Elepels rode ginger
okonomiyaki saus
japanse mayo
bonito flakes
Aonori
Lente ui
meer red ginger
seafood
Spek
kaas

Bloem, zout, suiker, bakpoeder mixen

De Yam raspen en aan de Dashi toevoegen en roeren.

Doe dat alles bij elkaar en goed mixen, plastic folie er overheen en op zijn minst 1 uur in de koelkast bewaren.

Ijsbergsla raspen of heel klein snijden. Aan de kant zetten

Het spek bakken (beetje maar of helemaal niet) en aan de kant zetten

Neem het spul uit de koelkast en doe de eieren, Panko/Tempura dingetjes en rode ginger erbij en mixen maar.

Vanaf dan is het diy er in gooien waar je zin in hebt.

Maak de pan of tepan-ding heet en doe het beslag er in. Mooi rond pannenkoekje ong 2 cm dik. Spek reepjes er op, deksel er op en 5 minuten wachten.

Is de onderkant bruin… omdraaien en weer 5 minuten wachten. wel een beetje aandrukken.

Nog een keer omdraaien en 2 minuten wachten.

Op een bord flikkeren en al het andere er ruim over heen gieten.